Wie werken aan het LEAPfROG project? Ontdek het onderzoeksteam, de private partners en de adviesraden van LEAPfROG.
Onderzoeksteam
dr. Joanna Klopotowska
Hoofdaanvrager en projectleider LEAPfROG
Leider werkpakket 5
dr. Ronald Cornet
Leider werkpakket 1
Prof. dr. Ron Herings
Werkpakket 1
dr. Iacopo Vagliano
Werkpakket 2
dr. Giovanni Cina
Leider werkpakket 3
Prof. dr. Ameen Abu-Hanna
Werkpakket 3
Menno Maris
PhD student Ethical guidance
dr. Stephanie Medlock
Leider werkpakket 4
dr. Linda Dusseljee – Peute
Werkpakket 4
Joris Lieverse
PhD student werkpakket 1 & 4
Daniel Fernandez Llaneza
PhD student werkpakket 3 & 4
Prof. dr. Mariette van den Hoven
Ethische begeleiding
dr. Birgit Damoiseaux-Volman
Kennisbenutting & outreach
Prof. dr. Annette ten Teije
Leider werkpakket 2
Prof. dr. Frank van Harmelen
Werkpakket 2 & 3
Romy Vos
PhD student werkpakket 2 & 3
Prof. dr. Cornelis Boersma
Werkpakket 2 & 5
Partners
In het LEAPfROG project werken we samen met 8 private partners. Deze partners investeren financieel, met tijd, kennis of met technische vaardigheden in het project.
“Je nieren zijn van levensbelang. Ze zijn onmisbaar voor een gezond en fit leven. Daarom strijdt de Nierstichting voor gezonde nieren voor iedereen en doen we er alles aan om het leven van nierpatiënten te verbeteren.“
De Nierstichting ondersteunt LEAPfROG in-cash en adviseert als lid van de gebruikerscommissie bij de uitvoering van het onderzoek en verspreiding van de resultaten.
“De Nationale Intensive Care Evaluatie (NICE) verzorgt de continue en complete registratie van alle beschikbare data van deelnemende IC afdelingen, met als doel het monitoren en optimaliseren van de kwaliteit van IC zorg.“
NICE ondersteunt LEAPfROG in-cash en adviseert als lid van de gebruikerscommissie bij de uitvoering van het onderzoek en verspreiding van de resultaten. Het is bekend dat patiënten opgenomen op de Intensive Care, vaak medicatie-gerelateerde schade ondervinden, waaronder acute nierschade.
“PHARMO Instituut is een kenniscentrum op het gebied van onderzoek naar de effectiviteit, veiligheid en kosten van het gebruik van geneesmiddelen in de dagelijkse praktijk.”
PHARMO ondersteunt LEAPfROG in-kind met toegang tot PHARMO data. Hiernaast adviseert PHARMO als lid van de wetenschappelijke adviesraad op het gebied van farmaco-epidemiologie.
Castor ondersteunt LEAPfROG in-kind met tools om data FAIR te maken en ondersteunt in het gebruik van deze tools.
“Z-Index biedt ondersteuning aan artsen, apothekers, het bedrijfsleven, de overheid en zorgverzekeraars bij het voorschrijven, afleveren, bestellen, declareren en de vergoeding van zorgproducten.“
Z-Index ondersteunt LEAPfROG in-kind met kennis en advies over de G-standaard.
“Maximize therapeutic success with precision medicine. We empower life science and provider healthcare organizations to individualize treatment from clinical development to the point of care.”
Insight RX ondersteunt LEAPfROG in-kind met software, ontwikkeling en integratie.
Digital Health Link ondersteunt LEAPfROG in-kind met het beoordelen van de mogelijkheden van een nieuwe procedure om data te koppelen.
Pitts AI adviseert LEAPfROG in werkpakket 2 bij het opzetten van een ‘living systematic review’ over geneesmiddel gerelateerde nierschade.
Adviesraden
De wetenschappelijke adviesraad en de maatschappelijke adviesraad ontvangen periodiek informatie over de LEAPfROG studie en de resultaten. De adviesraden ondersteunen het project in disseminatie van de resultaten naar hun (inter)nationale netwerk. Hiernaast zijn zij actief betrokken bij het LEAPfROG onderzoek. Zo kunnen de adviesraden verbeteringen rondom medicatieveiligheid en patiëntenzorg identificeren en integreren met de ontwikkelingen in LEAPfROG.
Wetenschappelijke adviesraad
Prof. dr. Luuk Hilbrands
Prof. dr. Teun van Gelder
Prof. dr. Nicolette de Keizer
Prof. dr. Kitty Jager
dr. Otto Maarsingh
dr. Vianda Stel
Maatschappelijke adviesraad
Renée de Wildt
Erol Hofmans
Heiralde Marck
dr. Jan Pander
Ruben Boyd
Jasper Boomker
Gerty Holla
Laetitia Stuijt
Dennis Japink
David de Koning
Over LEAPfROG
LEAPfROG is een wetenschappelijk onderzoek naar de meerwaarde van machine learning en big-data voor het optimaliseren van farmacotherapie uitkomsten bij patiënten met multimorbiditeit. LEAPfROG is een private-publieke samenwerkingsverband tussen Amsterdam UMC, Vrije Universiteit, Open Universiteit en acht private partners. LEAPfROG wordt voor 70% gefinancierd door NWO. De private-partijen co-financieren het project voor 30%.
Contact
Meer LEAPfROG